• S.S.

Formare / instruire / perfectionare / workshopuri in vremea pandemiei

Actualizată în: 1 aug. 2020


Pentru o afacere prospera, investitia in pregatirea salariatilor este una continua. In perioada starii de alerta insa, acest domeniu e supus si el unor reguli speciale continute in Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 1228/2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus SARS – CoV –2.

Prevederi principale care trebuie implementate de către cei care organizează cursuri de perfecţionare, formare, instruire şi workshopuri:

· organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene,  se va face cu participarea a cel mult 20 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică, a principiilor şi măsurilor generale prevăzute în prezentul ordin;

· Desfăşurarea pregătirii teoretice trebuie să se facă cu precădere on – line.

· Pentru activităţile din sălile de curs se va asigura respectarea distanţării fizice – distanţă minimă de 1,5 m între două persoane apropiate.

· Se va asigura triajul epidemiologic la începerea fiecărei sesiuni de instruire.

· Se vor asigura dispensere pentru dezinfecţia mâinilor (substanţe antiseptice pe bază de alcool).

· Se vor asigura facilităţile necesare pentru spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun.

· Se va asigura respectarea gesturilor de barieră (purtarea obligatorie a măştii faciale în spaţiile închise, folosirea batistei de unică folosinţă în caz de strănut sau tuse sau tuse/strănut în plica cotului).

· Se vor asigura curăţarea minuţioasă cu detergent şi apă, apoi dezinfectarea spaţiilor şi echipamentelor cu biocide şi virucide avizate.

· Se vor asigura informarea şi comunicarea privind măsurile de prevenire a infecţiei cu SARS – CoV –2.

înainte de începerea activităţii: transmiterea materialelor de curs/fişelor de lucru/ suporturilor de curs în format electronic.

· Se vor face pauze de cel puţin 15 minute, la fiecare 45 de minute de activitate, timp în care se va efectua obligatoriu aerisirea sălilor.


Spor la perfecționare!15 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate