• S.S.

Ai mai putin de 9 salariati?

Ai mai putin de 9 salariati, adica ai statutul de microintreprindere?


Daca raspunsul tau este da, atunci am vesti bune pentru tine. Legiuitorul a decis prin OUG 37/2021, in vigoare din 6 mai 2021, sa degreveze micii angajatori de anumite obligatii in relatia cu angajatii lor si, implicit, cu unele autoritati, in eventualitatea unui control.Aceste modificari aduse legislatiei muncii se refera la:

  • eliminarea obigatiei de a avea un regulament intern (in vigoare pana acum!)

  • eliminarea obigatiei de a avea o fisa a postului pentru acesti salariati (sub 9 la numar).

Descrierea activitatii pe care o desfasoara prin raportul de munca va fi inclusa in contractul individual de munca pe care il incheie cu respectivul salariat, aceasta constituind tot o noua prevedere.

In continuare, este in sarcina angajatorului sa pastreze evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat in condițiile stabilite cu salariatii prin acord scris, în funcție de activitatea specifică desfășurată de aceștia.

Aceste modificari sunt binevenite si, in opinia noastra, sunt mai degraba aplicabile pentru entitatile nou-infiintate. Desigur, ele isi pot gasi aplicabilitatea si pentru companiile deja existente unde ar aduce schimabri unor formalitati deja intocmite.

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate